Млинці на Масляну: топ-7 рецептів з фото і відео

У понеділок, 12 лютого, розпочинається Масляна – підготовчий тиждень перед Великим постом, коли кожен день печуть млинці. Щоб ця страва не набридла вам за 7 днів, є багато оригінальних рецептів.

Факти підібрали у мережі найцікавіші, і навіть для тих, хто стежить за фігурою.

Головне в млинцях, звісно ж, тісто, а їх випікання – справжнє мистецтво. Але його можливо опанувати за тиждень. Начинки можуть бути найрізноманітніші: солодкі, фруктові, сирні, овочеві, грибні та м’ясні. Все залежить від вашої фантазії і смаку.

Бажаємо, щоб у вас тільки перший млинець вийшов комком!

Заварні млинці

Складові:

  • 500 мл молока;
  • 4 яйця;
  • 2 ст. л. соняшникової олії;
  • 220-250 г борошна;
  • 1 ч. л. соди;
  • 0,5 ч. л. винного оцту;
  • 250 мл крутого окропу;
  • 10 г ванільного цукру;
  • дрібка солі;
  • 2 ст. л. цукру.

Приготування:

У миску кладемо цукор, ванільний цукор, сіль і яйця, збиваємо вінчиком. Додаємо олію, 250 мл молока і перемішуємо. Всипаємо борошно і розмішуємо до консистенції густої сметани. Додаємо решту молока і перемішуємо. Соду окремо гасимо оцтом і відразу вливаємо в тісто, перемішуємо. Вливаємо відразу за содою окріп і добре перемішуємо.Тепер смажимо млинці на добре розігрітій сковороді з двох сторін.

Млинці на вершках по-американськи

Складові:

  • 3 яйця;
  • 500 мл вершків 10-процентних;
  • 300 г борошна;
  • 6 ст. л. цукру;
  • сіль, ванілін і кориця – на кінчику ножа;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • сироп кленовий – за смаком.

Приготування:

Відокремлюємо жовтки від білків, білки збиваємо з сіллю. Жовтки змішуємо з цукром, ваніліном, корицею, туди ж – соду, порціями додаємо вершки і борошно, розмішує вінчиком. Додаємо в отриману масу збиті білки.

Нагріваємо сковорідку і ополоником наливаємо тісто. Його не потрібно розподіляти по всій поверхні, млинчики вийдуть 10-12 см у діаметрі. Олія не використовується, оскільки в тісті достатньо жиру для смаження.

Подавати з кленовим сиропом.

Млинці у пляшці

Складові :

  • 600 мл молока;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 10 ст. л. борошна з гіркою.

Приготування:

Беремо 1,5-літрову пляшку від мінералки, вставляємо лійку і засипаємо борошно, цукор, сіль, заливаємо яйця, олію, молоко і закручуємо кришкою. Її просто потрібно гарненько потрясти. У пляшці дуже зручно розмішувати тісто!

Сковороду поставити на вогонь, розжарити і додати кілька крапель олії.

Наливаємо тісто на сковороду прямо з пляшки і печемо млинці! Це дуже зручно. До того ж, всюди чисто, ніяких крапель, що стікають з ополоника!

Млинці на воді

Інгредієнти:

  • 600 мл води;
  • 300 г борошна;
  • 3 яйця;
  • по 0,5 ч. л. солі, соди і лимонної кислоти;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. оливкової олії.

Приготування:

У миску розбити яйця, збити міксером, додати 500 мл води, перемішати.

Змішати в чашці 100 мл води з лимонною кислотою. Окремо в мисці змішати борошно, сіль, соду.

Додати борошняну суміш в рідкі інгредієнти. Замісити тісто без грудочок міксером. Тісто має настоятися близько 20 хвилин. Потім додати воду з розчиненою лимонною кислотою, змішати міксером.

Сковороду змастити при необхідності олією. Випікати млинці з обох сторін, готові змастити вершковим маслом. Такі млинці підходять як для солодких, так і для несолодник начинок.

Сирні млинці

Складові:

  • 1,5 склянки молока;
  • 2 яйця;
  • 1 склянка борошна;
  • 150 г сиру;
  • по 1 ч. л. солі, цукру і розпушувача;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • кріп – за смаком.

Приготування:

Змішати тепле молоко з цукром, сіллю і яйцями. Додати просіяне борошно з розпушувачем.

Сир натерти на дрібній тертці, додати в рідку масу. Потім додати дрібно посічену зелень і рослинну олію. Добре розмішати вінчиком.

Випікати на змащеній олією і добре нагрітій сковороді з двох сторін. Готові млинці змастити вершковим маслом.

Мішечки з млинців з грибами і сиром

Шоколадні млинці з сиром

Автор
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Актуальність
0/12
Викладення
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку