Для всіх людей, які дотримуються посту, існують одні й ті ж вимоги: ні в якому разі не можна нехтувати рекомендаціями з харчування під час виходу із посту.

Медики застерігають, що надмірне споживання тваринної їжі, яка присутня у великій кількості на святкових столах у кожній українській родині, разом із вживанням алкоголю може спричинити різке погіршення стану здоров’я, обумовити загострення існуючих хронічних хвороб та викликати ускладнення.

Навіть здорові люди часто провокують розлади у функціональному стані організму стрімкою зміною раціону харчування після закінчення Посту. Тому помірне, поступове і зважене розширення набору продуктів та їх кількості необхідне всім, без виключення.

Відтак, підкреслили в МОЗ, попередити наслідки виходу з посту може дотримання наступних правил:

1. Кількість їжі, яка споживається за святковим столом, не повинна бути надмірною. Краще за все, припинити їсти, коли ще лишається невеличке відчуття голоду. Не слід намагатися з’їсти більше за допомогою лікарських засобів. Останні здатні лише частково покращити перетравлення їжі та не можуть попередити розвитку наслідків переїдання. Поступове збільшення кількості їжі обумовлене необхідністю відновлення належного рівня продукції ферментів, який суттєво зменшується під час посту завдяки обмеженню кількості їжі та виключення продуктів тваринного походження.

2. Вживання тваринної їжі за святковим столом повинно бути обмеженим, не слід вживати понад 150-200 грамів м’яса, більше одного яйця та багато соусів, які містять велику кількість тваринних жирів.

3. Свідомий та розумний вибір безпечних та корисних продуктів за святковим столом включає переважно рибу та продукти рослинного походження - фрукти, овочі та злакові продукти. Рослинна їжа, окрім вмісту корисних мікроелементів та вітамінів, містить харчові волокна, належна кількість яких забезпечує повноцінну роботу органів травлення та попереджує розвиток багатьох небезпечних захворювань.

4. Особлива обережність необхідна у вживанні алкоголю. Алкоголь взагалі не повинен вживатись без їжі і його кількість після посту слід зменшити у два-три рази відносно до звичайної.

5. Вихід з посту потребує максимальної обережності у вразливих категорій населення, до яких відносяться діти, підлітки, особи похилого віку та хворі з хронічними хворобами внутрішніх органів. Таким людям взагалі слід утриматись від вживання тваринної їжі, а тим більше від алкоголю, протягом перших днів. Додання риби та м’ясних продуктів до пісних страв, що стали звичними, повинно відбуватись дуже повільно та спиратись на відсутності неприйняття тих або інших продуктів харчування.

Як зазначають в МОЗ, “наведені правила не можна вважати вичерпними та універсальними для всіх. Кожна людина знає свій організм як ніхто інший. Якщо є хронічні хвороби, то варто обговорити з лікарем особливості харчування після закінчення дотримання пісної дієти”.

0382.ua

Як правильно виходити з посту

Для всіх людей, які дотримуються посту, існують одні й ті ж вимоги: ні в якому разі не можна нехтувати рекомендаціями з харчування під час виходу із посту.

Медики застерігають, що надмірне споживання тваринної їжі, яка присутня у великій кількості на святкових столах у кожній українській родині, разом із вживанням алкоголю може спричинити різке погіршення стану здоров’я, обумовити загострення існуючих хронічних хвороб та викликати ускладнення.

Навіть здорові люди часто провокують розлади у функціональному стані організму стрімкою зміною раціону харчування після закінчення Посту. Тому помірне, поступове і зважене розширення набору продуктів та їх кількості необхідне всім, без виключення.

Відтак, підкреслили в МОЗ, попередити наслідки виходу з посту може дотримання наступних правил:

1. Кількість їжі, яка споживається за святковим столом, не повинна бути надмірною. Краще за все, припинити їсти, коли ще лишається невеличке відчуття голоду. Не слід намагатися з’їсти більше за допомогою лікарських засобів. Останні здатні лише частково покращити перетравлення їжі та не можуть попередити розвитку наслідків переїдання. Поступове збільшення кількості їжі обумовлене необхідністю відновлення належного рівня продукції ферментів, який суттєво зменшується під час посту завдяки обмеженню кількості їжі та виключення продуктів тваринного походження.

2. Вживання тваринної їжі за святковим столом повинно бути обмеженим, не слід вживати понад 150-200 грамів м’яса, більше одного яйця та багато соусів, які містять велику кількість тваринних жирів.

3. Свідомий та розумний вибір безпечних та корисних продуктів за святковим столом включає переважно рибу та продукти рослинного походження - фрукти, овочі та злакові продукти. Рослинна їжа, окрім вмісту корисних мікроелементів та вітамінів, містить харчові волокна, належна кількість яких забезпечує повноцінну роботу органів травлення та попереджує розвиток багатьох небезпечних захворювань.

4. Особлива обережність необхідна у вживанні алкоголю. Алкоголь взагалі не повинен вживатись без їжі і його кількість після посту слід зменшити у два-три рази відносно до звичайної.

5. Вихід з посту потребує максимальної обережності у вразливих категорій населення, до яких відносяться діти, підлітки, особи похилого віку та хворі з хронічними хворобами внутрішніх органів. Таким людям взагалі слід утриматись від вживання тваринної їжі, а тим більше від алкоголю, протягом перших днів. Додання риби та м’ясних продуктів до пісних страв, що стали звичними, повинно відбуватись дуже повільно та спиратись на відсутності неприйняття тих або інших продуктів харчування.

Як зазначають в МОЗ, “наведені правила не можна вважати вичерпними та універсальними для всіх. Кожна людина знає свій організм як ніхто інший. Якщо є хронічні хвороби, то варто обговорити з лікарем особливості харчування після закінчення дотримання пісної дієти”.

Автор
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Основний принцип - «відвідувай - відписувай ». Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Актуальність
0/12
Викладення
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати
Оголошення
Розмістити оголошення у цьому блоці Додати