• Головна
  • Поради як змити хімікати з перших весняних овочів
10:22, 9 квітня 2016 р.

Поради як змити хімікати з перших весняних овочів

У продажі активно з'являються ранні овочі: редис, кабачки, баклажани, капуста, помідори і тощо. Не секрет, що ранні овочі багаті нітратами, пестицидами та іншими шкідливими речовинами. Експерти розповіли, як вживати овочі навесні без шкоди для здоров'я. Усі хімікати, якими багаті ранні овочі, можуть стати причиною багатьох порушень в організмі.

Поради дізнаємося з сайту Телеграф.
Головна умова – добре мити ранні овочі. Приготуйте таз з водою, додайте сік половини лимона і морську сіль (1 чайну ложку). Спочатку промийте овочі під проточною водою, потім опустіть в таз і ретельно обробіть овоч. Так ви зможете змити пестицидну наліт. Інший варіант, який допоможе позбутися від пестицидів, – зрізати шкірку з усіх овочів.

Звільнити овочі від нітратів можна тривалим замочуванням в холодній воді. Налийте в таз воду і опустіть туди овочі на 20 хвилин. Якщо овоч великий (наприклад, капуста або баклажан), попередньо розріжте його на дрібні шматочки.

У процесі варіння «випаровуються» до 80% нітратів, тому ранні овочі рекомендують відварювати, а не смажити. По-перше, варіння – це більш щадний для нашого організму метод готування. По-друге, в процесі смаження знищується лише десята частка нітратів.

Знищити нітрати допоможе сік лимона або граната, тому свіжі салати найкраще збризкувати ними. Майте на увазі, що чим більше овоч, тим більше нітратів в ньому міститься.

Постарайтеся вживати овочі відразу, а не зберігати їх довго. Адже тривале зберігання навіть у холодильнику призводить до того, що овочі втрачають свої корисні речовини, а нітрати перетворюються в нітрити – відомі канцерогени.

Хімікати, якими багаті ранні овочі, можуть стати причиною багатьох порушень в організмі. Зокрема, вони можуть викликати гормональні збої, порушити обмінні процеси в організмі і підірвати імунітет.
Купуючи ранні овочі, вирощені в тепличних умовах, враховуйте той факт, що в них міститься набагато менше вітамінів і мінералів у порівнянні з вирощеними на відкритому ґрунті овочами. Доведено, що практично всі тепличні овочі багаті нітратами і пестицидами, оскільки виробники не шкодують цих речовин при вирощуванні врожаю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#поради #овочі #хімікати
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...