Календар харчування на кожен день
16:26, 28 листопада 2016 р.
Розпочався різдвяний піст 2016: дозволи і обмеження
Календар харчування на кожен день
Головна ідея посту - не тільки не є заборонених продуктів, але і духовно очиститися і підготуватися до свята.
Різдвяний піст розпочинається 28 листопада і закінчується 6 січня, напередодні Різдва Христового. Триває піст сорок днів. Головною метою посту є духовне очищення людини..
Тому піст являє собою не просто відмову від скоромної їжі, але й від гріховних думок, згубних пристрастей і звичок, з тим, щоб можна було з чистим серцем зустріти свято Різдва.
Напередодні посту (заговини) припадає на 27 листопада, день пам'яті святого апостола Пилипа, звідси й одна з назви посту - Пилипів піст.
Різдвяний піст вважається не суворими. Не можна вживати їжу тваринного походження: м'ясо, яйця і молочні продукти. Інші обмеження змінюються залежно від дня тижня.
Вважається, що до свята Різдва Христового люди, що дотримували зимовий піст, приходять з чистим серцем, душею і тілом.
Різдвяний піст: харчування по днях тижня
- По понеділках дозволена гаряча їжа, зварена на воді без олії.
- У вівторок, четвер, суботу та неділю допустима варена їжа з олією, а також риба і вино.
- У середу і п’ятницю дозволено тільки сухоїдіння.
- Традиційно в останні дні з 2 по 6 січня піст посилюється, тобто в ці дні Різдвяного посту не можна вживати рибу навіть у суботу та неділю. Але в Різдвяний піст 2017 цей період не потрапляють ні субота, ні неділя.
Виключно суворо Різдвяний піст дотримуються хіба що ченці і старообрядці, а миряни тримають піст, порадившись зі своїм духівником і враховуючи своє здоров'я.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
15:00
Вчора
Декоративна гіпсова цегла в сучасному інтер’єрі
Новини компаній
18:00
6 грудня
ТОП новини
Оголошення
22:32, 30 листопада
10
09:30, 29 листопада
10
14:42, 27 листопада
10:28, 2 грудня
13
live comments feed...