• Головна
  • Розпочався різдвяний піст 2016: дозволи і обмеження
Календар харчування на кожен день
16:26, 28 листопада 2016 р.

Розпочався різдвяний піст 2016: дозволи і обмеження

Календар харчування на кожен день

Головна ідея посту - не тільки не є заборонених продуктів, але і духовно очиститися і підготуватися до свята.

Різдвяний піст розпочинається 28 листопада і закінчується 6 січня, напередодні Різдва Христового. Триває піст сорок днів. Головною метою посту є духовне очищення людини..

Тому піст являє собою не просто відмову від скоромної їжі, але й від гріховних думок, згубних пристрастей і звичок, з тим, щоб можна було з чистим серцем зустріти свято Різдва.

Напередодні посту (заговини) припадає на 27 листопада, день пам'яті святого апостола Пилипа, звідси й одна з назви посту - Пилипів піст.

Різдвяний піст вважається не суворими. Не можна вживати їжу тваринного походження: м'ясо, яйця і молочні продукти. Інші обмеження змінюються залежно від дня тижня.

Вважається, що до свята Різдва Христового люди, що дотримували зимовий піст, приходять з чистим серцем, душею і тілом.

Різдвяний піст: харчування по днях тижня

  • По понеділках дозволена гаряча їжа, зварена на воді без олії.
  • У вівторок, четвер, суботу та неділю допустима варена їжа з олією, а також риба і вино.
  • У середу і п’ятницю дозволено тільки сухоїдіння.
  • Традиційно в останні дні з 2 по 6 січня піст посилюється, тобто в ці дні Різдвяного посту не можна вживати рибу навіть у суботу та неділю. Але в Різдвяний піст 2017 цей період не потрапляють ні субота, ні неділя.

Календар Різдвяного посту 2016-2017
Виключно суворо Різдвяний піст дотримуються хіба що ченці і старообрядці, а миряни тримають піст, порадившись зі своїм духівником і враховуючи своє здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Різдво #пост #очищення
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...