Вчені створили дуже корисний для здоров’я алкогольний напій

Вчені з Сінгапуру створили корисне для здоров'я пиво шляхом додавання до його складу пробіотиків – речовин мікробного походження, які нейтралізують токсини і віруси, а також регулюють імунну систему людини.

"Корисні для здоров'я властивості пробіотиків відомі давно, більше того, в багатьох продуктах, що піддаються ферментації, містяться так звані «хороші» бактерії. Але ці речовини ще не додавалися в такий популярний продукт, як пиво", – зазначила автор проекту, студентка четвертого курсу Элсіні Чань.

Вона також додала, що їм довелося зіткнутися з низкою проблем, головною з яких став вміст у пиві хмелевих кислот, які запобігають росту і виживанню пробіотиків.

Проте в результаті експериментів, які тривали близько 9 місяців, вченим вдалося збільшити і підтримувати життєздатність штаму пробіотика.

"Безпосередньо у даній розробці була застосована бактерія молочної кислоти, яка для підтримання життєдіяльності використовує цукор, що міститься в суслі", – розповіла також Чань.

За її словами, кінцевий продукт виходить з гострим і терпким смаком при вмісті алкоголю близько 3,5%.

Автор проекту також зазначила, що в 100 мілілітрах нового пива міститься близько 1 мільярда бактерій, саме таку дозу рекомендує приймати Міжнародна наукова асоціація пробіотиків і пребіотиків.

До теми: Пити - здоров'ю не шкодити: винайдено нешкідливу горілку

пиво корисно алкоголь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати
Коментарі