• Головна
  • День шоколаду! Рецепт найсмачнішого шоколадного десерту, який ви зможете приготувати вдома
смачно з 0382.ua
09:30, 11 липня 2017 р.

День шоколаду! Рецепт найсмачнішого шоколадного десерту, який ви зможете приготувати вдома

смачно з 0382.ua
День шоколаду! Рецепт найсмачнішого шоколадного десерту, який ви зможете приготувати вдома

11 липня – це найсолодший і найсмачніший день у році, адже саме сьогодні весь світ відзначає День шоколаду!

Шоколад, або як його називали в давнину "їжа богів", вчені визначили як найсильніший антидепресант. Тому це свято не лише солодке та смачне, а ще й веселе та сповнене радощів.

Як ще краще відсвяткувати справжнє свято шоколаду, якщо не приготувати вишуканий шоколадний десерт? Сайт підготував для вас 5 рецептів шоколадних рецептів з фото, які ви зможете з легкістю повторити на домашній кухні.

Шоколадно-малиновий тарт

1

Для тарту можна використовувати будь-які ягоди: полуницю, чорницю тощо.

Інгредієнти:

- борошно 175 г

- какао 25 г

- цукрова пудра 50 г

- вершкове масло 10 г (охолоджене)

- яєчний жовток 1 шт

- холодна вода 4 ч.л

- малина

- молоко 200 мл

- вершки 50 мл

- яйця 2 шт

- ванільний екстракт (за бажанням)

Приготування:

1. З’єднайте сухі інгредієнти: муку, какао та пудру. Додайте охолоджене масло та вимішайте тісто, воно має бути крихким. Додайте жовток та перемішайте. Тісто загорніть у харчову плівку та поставте в холодильник на 15 хвилин.

2. Готове тісто розкачайте та викладіть у форму для випікання. Залиште його у холодильнику ще на 20 хвилин.

3. Охолоджену основу для тарту застеліть пергаментом та насипте поверх шар квасолі або рису (щоб тісто не підходило під час випікання). Випікайте 15 хвилин при 200 градусах. Дістаньте тісто, приберіть вантаж та залиште ще на 5 хвилин в духовці.

4. Молоко, вершки та цукор доведіть до кипіння. Додайте шоколад та зніміть з вогню, помішуйте поки шоколад не розтане. Осудіть, додайте яйця та ванільний екстракт.

5. Викладіть малину шаром та основу тарту та залийте шоколадною сумішшю. Залите в духовці ще на 20-30 хвилин.

6. Охолодіть тарт при кімнатній температурі та прикрасьте свіжою малиною зверху.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#шоколад #рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...