Секрети приготування смачних грибів: як це роблять кулінари

Кухарі не рекомендують подрібнювати гриби на дрібні шматочки

У своїй живильній цінності гриби перевершують багато овочів і фрукти, а по ряду ознак наближаються до продуктів тваринного походження.

Кожен вид грибів має свій смак і спосіб обробки. Деякі гриби можна смажити в свіжому вигляді, інші тільки після відварювання. Але логіка безпеки вимагає, щоб всі гриби, які принесені з лісу, попередньо були відварені.

Миття

Гриби - як маленькі губки. Вони легко вбирають вологу і можуть увібрати її чимало в процесі промивання. Шеф-кухарі радять не мити гриби під проточною водою, а протерти їх щіткою і вологою серветкою. Це працює в тому випадку, якщо ви будете нарізати гриби перед приготуванням. Цілісні капелюшки краще вимити звичайним способом.

Варка на повільному вогні

Гриби містять величезну кількість води. Повільне варіння призведе до того, що гриби перетворяться в водянисту масу. Готування на середньому вогні допоможе позбавитися від зайвої рідини і надати грибам приємний коричневий колір. Перед тим як знімати з плити, переконайтеся, що вся вода в сковороді випарувалася.

Недолікмасла

Гриби люблять все вбирати, в тому числі і весь жир, який ви до них додасте. Без потрібної кількості масла, гриби легко можуть підгоріти та спровокувати пожежу, тому не скупіться на його додавання і ретельно стежте за грибами під час приготування.

Недолік місця на сковороді

Готувати так, щоб гриби вивалювалися через край - в корені неправильно. Залишати місце для того, щоб волога ефективно випаровувалася - вірне рішення. Розбийте гриби на декілька заходів і отримаєте безсумнівний плюс в плані смаку.

Нарізка

Не варто подрібнювати гриби на дрібні шматочки. Цілком достатньо поділити їх на четвертинки, а маленькі гриби і поготів варто залишити цілими.

Зберігання

Гриби небажано зберігати в свіжому вигляді більше доби. Тільки що куплені гриби краще приготувати в той же день, або заготовити про запас, використовуючи технології сушіння, маринування, соління та консервування. При сушінні грибів з них видаляється до 80% наявної в них води. Залишеної вологи для розвитку шкідливих мікроорганізмів недостатньо. При приготуванні натуральних консервів мікрофлору вбиває висока температура, при якій відбувається стерилізація консервів. При маринуванні життєдіяльність мікроорганізмів пригнічується високою температурою при варінні, а потім дією оцтової кислоти і кухонної солі. При засолюванні грибів відбувається бродіння, в процесі якого цукор переходить в молочну кислоту.

гриби готування рецепти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі

Пригоди
Учора, близько 18-ї години, на лінію 102 надійшло повідомлення, що на вулиці Кам’янецькій, на військовому кладовищі чоловік має намір здійснити самогубство. За лічені хвилини патрульні прибили на місце виклику, де і виявили чоловіка в стані алкогольного сп’яніння із зашморгом на шиї. На щастя, півгодинна розмова дала свій результат. Інспекторам вдалося заспокоїти чоловіка та відвернути непоправне. Далі 44-річного громадянина шпиталізували медики. Як з’ясув...
Кримінал
У лютому цього року правоохоронцями Хмельниччини в обласному центрі викрито підпільний цех з виготовлення фальсифікованого алкоголю. За результатами досудового розслідування, яке проводилось слідчими фіскальної служби, встановлено, що місцевий мешканець в гаражному приміщенні, з метою подальшого збуту, виготовляв алкогольні напої під виглядом горілки. Фальсифікат зловмисник розливав у так звані «beg-in-box» та ПЕТ-пляшки різного об’єму. Під час проведення...
Кримінал
До суду скеровано обвинувальний акт відносно адвоката, який здійснює свою діяльність на території міста Вінниця. Він обвинувачується у підбурюванні до надання неправомірної вигоди та шахрайстві (ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 та ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України). Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому. Слідством встановлено, що у...
Суспільство
Першим в Україні стартапом, який отримав «Доступний кредит 5-7-9%» на свій бізнес, став підприємець із Хмельницького. Чоловік створив унікальне еко-підприємство з виробництва розпалювача вогню з волокон деревної вовни. Укргазбанк видав йому кредит в 1,3 млн грн під 7% річних. Кошти будуть витрачені на закупівлю унікального обладнання для  виробництва. Спочатку над проектом працюватимуть два фахівця, а в подальшому – підприємство забезпечить 8 робочих місць...
Суспільство
У зв'язку з виконанням планових робіт по приєднанню новозбудованого водопроводу по вул. Панаса Мирного, 18/2, 2 червня з 09.00 до 17.00 буде призупинено водопостачання житлових будинків №№21, 21/1, 21/2, 21/3, 21/4, 23, 25, 27, 29, 31, 31/4, 31/5 по вул. Панаса Мирного та у житлових будинках №№8, 10, 12, 14, 14/2, 16, 18, 20, 20/1, 22, 22/1 по вул. Залізняка. Адміністрація МКП «Хмельницькводоканал» сподівається на розуміння і просить вибачення за тимчасові...
Суспільство
У Хмельницькому сьогодні відчинили двері 42 з 44-х дошкільних навчальних закладів. Запрацювали й 6 з 7-ми приватних ДНЗ. У двох дитсадках тривають капітальні ремонти. За попередніми розрахунками департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради, відвідуватимуть їх понад 7 тисяч дошкільнят. На вході у заклади перевіряють температуру. А працівники дитсадків, як і батьки, мають бути в захисних масках. У старших групах приймають до 20-ти дітей, у молодши...
Суспільство
В Уряді хочуть мати інформацію про поїздки за кордон заробітчан. У разі ухвалення Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Кабмін на своєму засіданні 27 травня підтримав проект Закону України "Про внесення зміни до статті 19 Закону України "Про Державну прикордонну службу України" щодо отримання інформації про осіб, які перетинали державний кордон України". Законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді під № 3555, повідомляє Л...
Екологія
У Хмельницькому курсує екобус, у який жителі міста можуть здати небезпечні відходи. Шукайте найближчу до вашого будинку зупинку екобусу, приносьте накопичені небезпечні відходи та пам'ятайте - все, що ми збираємо, в жодному разі не можна викидати в загальний контейнер! Екобус приймає: - батарейки та акумулятори; - люмінесцентні лампи; - термометри та ртутьвмісні матеріали; - фарби, клеї, розчинники (з тарою); - відпрацьовані фільтри; - електричне та електр...
Пригоди
31 травня сталася ДТП на автодорозі Волочиськ-Наркевичі між селами Бальківці та Користова у Волочиському районі за участю автомобілів "ВАЗ-2103" та "ВАЗ-2101". Попередньо встановлено, що 46-річний житель села Курилівка на автомобілі "ВАЗ 2103" під час маневру обгону виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення з автомобілем "ВАЗ 2101" під керуванням 32-річного жителя того ж села, який рухався у зустрічному напрямку. У результаті ДТП травмувалися...