Корнійчук: «Хмельниччина збільшила виробництво цукру на 20%»

Корнійчук: «Хмельниччина збільшила виробництво цукру на 20%», Бойко Роман

У 2017 році агроформування всіх форм власності засіяли цукровим буряком 37,8 тис.га.

Найбільші площі під цю культуру відвели у Красилівському районі – 7316 га, Волочиському – 6073 га, Теофіпольському-5481 га, Хмельницькому - 3180 га, Шепетівському – 3168 га, Старокостянтинівському-2667 га.

«Аграрії минулоріч викопали майже 2 млн. тонн цукрових буряків, на 400 тисяч тонн більше, ніж у 2016 році. Середня врожайність перевищила показники 2016 року і була 554 ц/га. Варто зазначити, що середній врожай в області перевищив і середню врожайність по Україні загалом на 120 центрів з га», – сказав під час робочої наради голова обласної адміністрації Олександр Корнійчук.

У 2017 році в сезоні цукроваріння працювало 5 цукрових заводів, це ВАТ”Теофіпольський цукровий завод”, ПАТ ” Шепетівський цукровий комбінат”, ПАТ “Красилівський цукровий завод”, ТОВ “Наркевицький цукровий завод”, ТОВ “Старокостянтинівцукор”. Підприємства виробили майже 270 тис. тонн цукру, що повністю забезпечило потреби населення області у цьому продукті.

«Внутрішня потреба області в цукрі становить 96 тис. тонн. Завдяки старанням кожного аграрника виробництво цукру в області збільшилось на 20 %. Хочу подякувати всім нашим сільгоспвиробникам без винятку», – зазначив Олександр Олександрович.

Збільшення обсягу виробництва позитивно вплинуло на ринок, в результаті чого, роздрібна ціна на цукор знизилась більш, як на 35%. Оптово–відпускна ціна з початку сезону цукроваріння зменшилася з 14,5 грн/кг до 10,5 грн/кг, а це 4 грн. на одному кілограмі.

Згідно попередньої структури посівних площ на 2018 рік, агроформуваннях області прогнозують обсяги вирощування цукрових буряків на рівні 2017 року, а саме 37 тис. га.

Корнійчк Хмельницький цукор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі