На Хмельниччині домашня тушонка з козячого мяса ледь не звела людину в могилу

Як повідомляє Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України, випадок ботулізму стався з 53-річною жінкою із села Смотрич, а виною тому – домашня консервована тушонка із козячого м’яса.

Вірус почав проявлятися через 7-8 годин після вживання продукту: раптова втрата зору, «ком» у горлі, слабкість та розлади шлунку. Жінку в напівпритомному стані знайшов її син, який і привіз її до Дунаєвецької районної лікарні, а після – Кам’янець-Подільської.

За 2018 рік в Україні зафіксовано 55 випадків ботулізму, 4 з них закінчилися смертю хворого. Хмельницька область у сумний список не втрапила. Лікарі зазначають: це одна із найважчих харчових інфекцій. Найчастіше трапляється саме у консерваціях м’яса, риби та навіть овочів, а також копченій рибі.

козятина бутулізм хмельниччина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі