• Головна
  • Таку рисову кашу ви ще не куштували
08:27, 13 жовтня 2021 р.

Таку рисову кашу ви ще не куштували

Таку рисову кашу ви ще не куштували

З приходом осені в раціон входить такий овоч, як гарбуз. Це унікальний продукт, про користь якого можна говорити багато. У ній міститься багато корисних і необхідних мінералів, мікроелементів, вітамінів. Її корисна дія позитивним чином впливає на стан всього організму. Завдяки вживання страв, на основі гарбуза, підвищуються імунні функції організму, поліпшується настрій і зір. Адже цей овоч — багате джерело вітамінів С, В1, В2, Е, К, і бета-каротинів.

Такі страви мають не тільки чудовий смак, але і відрізняються низькою калорійністю. Адже гарбуз (більше тут ) — низькокалорійний продукт, тому що на 90% складається з води. Її харчова цінність 100 г дорівнює 28 ккал. Тому цей овоч рекомендують включати в різні дієтичні системи харчування. Гарбузова каша, або просто запечена гарбуз відмінний сніданок для тих, хто стежить за фігурою, хоче налагодити роботу травної системи і скинути вагу.

В арсеналі кожного кулінара існує безліч рецептів приготування цього неймовірно корисного овоча. Її гасять, маринують, запікають, смажать. А знаменита гарбузова каша знайома з дитинства кожній людині. Ідеальним з точки зору дієтичного харчування є поєднання рису та гарбуза. Адже рис також багатий на мінерали і корисні мікроелементи. Крім того, рис — кращий з природних абсорбентів. Він як губка, може вбирати і виводить з організму людини шкідливі речовини і токсини.

Порадувати своїх рідних і близьких можна приготуванням не тільки звичайної молочної гарбузово-рисової каші, але і таким оригінальним рецептом, як ціла запечена в духовці гарбуз, та ще і фарширована рисом з сухофруктами. Своїм зовнішнім виглядом рисова каша в гарбузі нагадує блюдо з казки і особливо порадує це малюків. По складу рецепт звичайний, але ось спосіб приготування приємно здивує своєю простотою. Також використовуючи духовку можна приготувати ячну кашу в духовці .

Інгредієнти:

  • Гарбуз 1, 5-2 кг.
  • Рис 2 ст.
  • Молоко 500 мл.
  • Вершкове масло 30 гр.
  • Сухофрукти курага, чорнослив, родзинки, горіхи Свіжі фрукти яблука Цукор, сіль за смаком

Приготування:

1. Необхідно взяти невелику гарбуз. Промивши її, гострим ножем акуратно у вигляді конуса зрізають верхню частину. 

тиква без мякоти

тиква без мякоти

2. Рис промити кілька разів. Останній раз залити окропом і залишити на 5 хв. це допоможе змити з рисової крупи клейковину. В результаті каша вийде більш розсипчастою.

3. Промити курагу, чорнослив, родзинки і свіжі фрукти. Яблука нарізати кубиками або невеликими шматочками.

порезанные фрукты

порезанные фрукты

4. У мисці змішати рис, цукор, сіль і фрукти. Замість цукру можна використовувати мед або згущене молоко. Але тоді потрібно брати не кислі сухофрукти, при змішуванні молоко може згорнутися.

ингредиенты в миске

ингредиенты в миске

5. Всередину гарбуза на дно укладають одну частину вершкового масла і наповнюють рисово-фруктовою начинкою.

6. Гарбуз заповнюють на?. При процесі приготування рис розбухне. Зверху додають другий шматочок вершкового масла і заливають вершками або ж молоком. Можна заповнити і водою, тоді калорійність готового блюда буде меншою, але з молоком набагато смачніше.

7. Овоч закривають зрізаною кришечкою, загортають у фольгу і поміщають в духовку. Випікати в духовці необхідно при температурі 200-220 градусів і 40-80 хв. в залежності від сорту, розміру гарбуза і особливостей духовки.

блюдо в фольге в духовке

блюдо в фольге в духовке

8. Готову запечену гарбуз з рисом, не виймаючи з фольги необхідно остудити до помірно гарячої температури. Так, рисова каша вийде ще смачніше і ароматні.

готовое запеченное блюдо

готовое запеченное блюдо

Подають рисову кашу, запечену в гарбузі, на сніданок, як солодкого другої страви і десерту. При подачі її розрізають на порційні сегменти. Прикрасити можна збитими вершками, посипавши волоськими або мигдальними горіхами. Трохи кислинки до солодкої каші додають за допомогою журавлини і різних ягідних морсів. Чудовим доповненням є різні види солодкої випічки — булочки, здоби, печиво, кекси, пончики. Чим краще урізноманітнити і як подати страву залежить від вашого смаку і переваг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#гарбуз_каша_рис
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...