18:07, 9 березня 2019 р.
На пам'ятку хмельничанкам: ТОП 5 оригінальних рецептів млинців до масляної
Масляна розпочалась, тож саме час дивувати своїх рідних оригінальними та смачними млинцями.
Цьоріч масляну святкують з 4 по 10 березня. І традиційно весь цей тиждень прийнято їсти млинці. Щоб вони не "приїлись" 0382 пропонує урізноманітнити раціон оригінальними млинцями.
Мереживні млинці
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 1,5 склянки борошна
- 2,5 склянки молока
- 1 склянка цукрової пудри і трохи солі
- пакетик ванільного цукру або ванілін за смаком
Як готувати
- Жовтки відділяємо від білків.Додаємо до жовтків дрібку солі, гарненько збиваємо з цукровою пудрою за допомогою міксера або вінчика. Не припиняючи перемішувати масу, вливаємо потроху молоко.
- У жовтково-молочну суміш поступово додаємо борошно. Перемішуємо, аби не було грудочок.
- Білки також збиваємо у тугу піну. Не забуваємо додати дрібку солі – вона допоможе піні не падати.
- Обережно змішуємо білки з рідким тістом. Аби вашій фантазії було легше створювати візерунки, потрібно взяти пляшку з невеликим отвором та заповнити її тістом. Пательню добряче розігріваємо, змащуємо олією, шматочком сала або картоплиною, вмоченою в олію. Тісто наливаємо на пательню, формуючи різноманітні візерунки – усе залежить від вас. Перегортати млинці потрібно обережно, аби не зіпсувати малюнок.
Райдужні млинці
Інгредієнти
- 2 склянки борошна
- 2,5 склянки молока
- 2 яйця
- 1 ст.л. цукру
- дрібка солі
- 1 ст.л. рослинного масла
- 2 ст.л. соку буряка (для рожевих млинців), 0,5 ст.л. куркуми (для помаранчевих) та 100 г шпинату (для яскравих зелених млинців)
Як готувати:
- Змішуємо всі інгредієнти для тіста і ретельно його розмішуємо. Воно має вийти гладким і обов'язково – без грудочок.
- Розділяємо тісто кілька частин, залежно від того, скільки кольорів має з'явитися на святковому столі. У тісто додаємо природній фарбник – сік буряка, куркуму або розмелений у блендері шпинат. Насиченість кольору залежить від вмісту барвника у тісті. Чим більше його – тим яскравішими будуть налисники.
- Смажимо млинці уже традиційно на добре розігрітій пательні, додаємо трохи олії.
- Секрет від господині: ці налисники будуть особливо ефектно виглядати на столі, якщо скрутити їх у трубочки чи трикутнички, й наповнити начинкою. Для зелених млинців – сир із зеленню, для рожевих – вишня із яблуком; для помаранчевих – шоколад.
Шоколадні трикутники
Коли по будинку розноситиметься запах шоколаду та вершків, втриматися від млинців не зможуть навіть ті, хто часто-густо сидить на дієті. Пропонуємо вам потішити рідних шоколадними налисниками, до яких можна подати склянку гарячого молока чи какао.
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна
- 2,5 ст. л. какао
- 4 яйця
- 2 ст. л. цукру
- 250-300 мл молока
- 3 ст.л. рому
- 100 г вершкового масла
- цукрова пудра
Для начинки:
- 2 плитки чорного шоколаду (не менше 80% какао-бобів)
- 200 г маскарпоне
- 3 ст. л. цукру
Як готувати:
- Спершу зробимо начинку. На водяній бані розтоплюємо шоколад. За необхідності додаємо цукор.
- Окремо збиваємо маскарпоне. Змішуємо маскарпоне із шоколадом та ще раз добре збиваємо у міксері.
- Беремося до млинців. Просіюємо борошно і какао, додаємо цукор. У цю масу вливаємо збиті яйця та молоко. Усе добряче переміщуємо, аби не лишилося грудочок. Додаємо до тіста ром і розтоплене масло - близько 100 г. Знову все розмішуємо.
- Накриваємо тісто та залишаємо у холодильнику на півгодини. Розігріваємо пательню, змащуємо поверхню вершковим маслом.
- Смажимо налисники на помірному вогні до готовності. Коли будуть готові, заповнюємо їх начинкою. Подають такі налисники гарячими (можна розігріти у духовці, якщо охололи), попередньо посипавши цукровою пудрою. Форма - довільна. Можна зробити їх у вигляді трикутничків, а можна і у трубочки загорнути.
Млинці "Зебра"
Інгредієнти
- Какао-порошок - 2 ст.л
- Цукор - 3 ст.л
- Вершкове масло - 25 грамів
- Сіль на лезі ножа
- Молоко - 500 мл
- Чорний шоколад - 50 грамів
- Гаряча вода - 5-6 ст.л
- Борошно - 250 грамів
- Яйця - 2 шт
Як готувати:
- Перш за все, слід збити яйця, цукор і сіль. Потім додайте молоко, збийте.
- Після додайте борошно, перемішайте так, щоб не залишилося ніяких грудок. Покладіть в суміш масло. Розділіть тісто на дві рівні частини. В одну з них додайте розтоплений на водяній бані шоколад і какао, розведене в гарячій воді. Все ретельно перемішайте.
- Змастіть сковороду рослинною олією і почніть готувати млинці.
- Важливо – спочатку шоколадні, а після білі. Млинці складіть по двоє – білий на шоколадний, після заверніть в рулетик. Наріжте невеликими порціями. Прикрасьте цукровою пудрою, джемом або ж сметаною.
Млинці на пиві
Інгредієнти
- Яйце куряче — 2 шт
- Пиво — 200 мл
- Молоко — 200 мл
- Борошно пшеничне — 200 г
- Цукор — 20 г
- Сода — 5 г
- Сіль — за смаком
- Олія рослинна — 40 мл
Як готувати
- Яйця збити з цукром, додати сіль. Потім влити молоко і пиво, продовжуючи збивати. Додати половину рослинної олії і соду в тісто. Додати по трохи просіяне борошно і добре перемішати.
- На сковороді розігріти олію. Виливати тісто по кілька ложок на сковороду. Обсмажити млинці по кілька хвилин з кожної сторони. Подавати краще гарячими.
Читайте також: Масляна 2019: фірмові рецепти млинців від су-шефа з СВ
Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook, на канал в Telegram, Instagram.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Касети для розсади: як вибрати та правильно використовувати?
Новини компаній
17:11
21 січня
16:00
20 січня
ТОП новини
Оголошення
20:05, 16 січня
10
13:54, 10 січня
06:12, 10 січня
12:40, 15 січня
9
18:15, 15 січня
113
live comments feed...