• Головна
  • Страви з молодої картоплі: рецепти від досвідчених
17:11, 14 вересня

Страви з молодої картоплі: рецепти від досвідчених

Страви з молодої картоплі: рецепти від досвідчених

Вересень - сезон молодої картоплі. Так що саме час розібратися, як цікаво і смачно її приготувати.

Картопля в духовці

інгредієнти

700 г молодої картоплі;

2 столові ложки оливкової олії;

1 чайна ложка паприки;

сіль за смаком;

мелений чорний перець - за смаком.

приготування: 

Добре промийте картоплю. Викладіть його в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння на середньому вогні. Варіть ще 10 хвилин і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина. Викладіть картоплю на деко і злегка роздушіть кожен бульба товкачем. Полийте маслом і посипте сіллю і спеціями. Поставте в розігріту до 200 ° C духовку на 20 хвилин. Готова картопля повинна покритися рум'яною хрусткою скоринкою.

Картопля в глазурі

інгредієнти

450 г дрібної молодої картоплі;

2-3 столові ложки рослинної олії;

3 столові ложки соєвого соусу;

3 столові ложки меду;

1 зубчик часнику;

1 столова ложка насіння кунжуту.

приготування

Ретельно промийте бульби і просушіть в друшляку. У широкій сковороді на середньому вогні розігрійте масло і викладіть картоплю в один шар. Обсмажуйте овочі під кришкою 20 хвилин. Кожні 5 хвилин струшуйте сковороду, щоб картопля готувався рівномірно. Зсередини він повинен стати м'яким. Змішайте соєвий соус, мед і подрібнений часник і полийте цією сумішшю картоплю. Готуйте 4-5 хвилин, постійно помішуючи, поки соус не загусне, а готовий картопля не придбає блискучу корочку. Зніміть сковороду з вогню, посипте картоплю кунжутом і добре перемішайте.

Картопля з сиром

інгредієнти

1 кг молодої картоплі;

сіль за смаком;

60 мл оливкової олії;

мелений чорний перець - за смаком;

80 г пармезану або іншого твердого сиру;

кілька гілочок петрушки.

приготування

Добре промийте картоплю, викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Додайте приблизно 2 чайні ложки солі і доведіть воду до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть ще близько 20 хвилин. Викладіть картоплю на деко і залиште на 10-15 хвилин, щоб вона охолола. Потім акуратно роздавите кожну картоплину товкачем або денцем склянки. Полийте овочі половиною масла і приправити сіллю і перцем. Запікайте 12-15 хвилин при температурі 230 ° C. Потім переверніть картоплю лопаткою, полийте олією, посипте приправами і залиште в духовці ще на 15 хвилин, поки блюдо не покриється хрусткою рум'яною скоринкою. Посипте тертим сиром і готуйте ще кілька хвилин, поки він не розплавиться. Перед подачею прикрасьте картопля дрібно нарізаною петрушкою.

Салат з картоплею

інгредієнти

900 г молодої картоплі;

сіль за смаком;

6 скибочок бекону;

1 червона цибулина;

60 мл яблучного оцту;

2 столові ложки води;

1 столова ложка оливкової олії;

1 столова ложка зернистої гірчиці;

½ чайної ложки цукру;

мелений чорний перець - за смаком;

кілька пір'я зеленої цибулі.

приготування

Промийте картоплю і зскребете з нього шкірку жорсткою стороною губки. Розріжте дрібні бульби навпіл, а великі - на четвертинки. Викладіть овочі в каструлю, залийте водою і підсолити. Доведіть до кипіння і варіть ще 15-20 хвилин. Картопля повинна легко протикати ножем або виделкою. Перекладіть її в друшляк, щоб стекла зайва рідина. У сковороді на середньому вогні обсмажуйте бекон близько 8 хвилин. Коли з'явиться хрустка скоринка, перекладіть бекон на тарілку, застелену паперовим рушником. На жирі, що залишився в сковороді, злегка обсмажте дрібно нарізану цибулю. Додайте оцет, воду, масло, гірчицю і цукор. Перемішайте, доведіть суміш до кипіння, зніміть з вогню і приправити сіллю і перцем. Викладіть в миску для салату злегка остиглий картопля, бекон і рубаний лук. Полийте гірчичною заправкою і перемішайте.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Поради #лайфхак
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...