• Головна
  • Безкоштовно харчують переселенців у Хмельницькому кухарі їдальні №33
14:51, 13 квітня 2022 р.

Безкоштовно харчують переселенців у Хмельницькому кухарі їдальні №33

Безкоштовно харчують переселенців у Хмельницькому кухарі їдальні №33

Безкоштовно харчують переселенців у Хмельницькому кухарі їдальні №33, що у середмісті Хмельницького. Про це Суспільному розповіла директорка підприємства Галина Дячук. За її словами, у їх закладі їм пропонують сніданок і обід з харчів, які надають їм волонтери. Чим годують внутрішньо переміщених осіб, дізнавалось Суспільне.

Переселенець з Києва Анатолій Кислюк, який приїхав до Хмельницького з донькою і онукою, каже: "Щойно приїхали, і зразу нам запропонували поїсти, спасибі. Смакує дуже, я на дієті і якраз такий супчик, який мені сподобався. Дуже смачно, дякуємо".

Тетяна Анопченко з Лисичанська Луганської області каже, що у профспілковому готелі поруч з їдальнею живе тиждень. Харчуватися приходить сюди: "Мені все смакує. Ставляться до нас люди дуже гарно".

Крістіна і Олексій приїхали з Бахмута. Розповідають: "Ми виїхали власним транспортом поки в нас була така можливість. Сюди приїхали кілька днів перебути і, мабуть, рухатися далі, в бік Львову, можливо, далі, за кордон. Живемо тут в готелі, нас годують. Ми ходили на сніданок, обід. Дякуємо, що годують, входять в наше положення".

Кухарка Лідія Маріїна приступає до приготування страв о 6 годині ранку. Першим, каже, замішує тісто для пиріжків: "Я смажу пиріжки, приходжу зранку, ставлю тісто. До восьми воно вже підходить".

Далі - інші страви. Годують тут сніданками і обідами, каже її колега Валентина Стасюк: "Булочки печемо, пиріжки, перші страви, другі, компоти, чаї, салатики, консервація".

Директорка готелю Ганна Драчко-Ярмоленко розповідає: "Було до 120 чоловік в день. Безкоштовно навіть в залах селили. З першого березня ми харчуємо в столовій, в їдальні №33, сніданки і обіди, всі продукти надає федерація профспілок Хмельницької області. Продукти ми надаємо столовій, вони готують і харчують наших переселенців".

Меню для переселенців залежить від асортименту продуктів, які їм надають, розповідає директорка їдальні №33 Галина Дячук: "На сніданок, як правило, каша і холодна закуска якась - салат, вінегрет чи квашені якісь овочі, чай, хліб. На обід салат даємо, першу страву, другу страву, іноді з м’ясом, рибою, що в нас є. І даємо компот, хліб, пиріжки".

За словами Галини Дячук, в день годують від 40 до 50 переселенців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пригоди #хмельниччина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...