• Головна
  • Новорічний стіл в умовах відключення електроенергії: від чого відмовитись, і що можна приготувати заздалегідь
13:17, 26 грудня 2022 р.

Новорічний стіл в умовах відключення електроенергії: від чого відмовитись, і що можна приготувати заздалегідь

Новорічний стіл в умовах відключення електроенергії: від чого відмовитись, і що можна приготувати заздалегідь

На носі святкування Нового року. Незважаючи на тяжке становище у країні, українці готуються до свят. Однак війна та регулярне відключення електроенергії вносять свої труднощі у підготовку до свята. Виявляється, не так легко підготувати новорічний стіл, якщо холодильник практично не працює.

Про тонкощі приготування страв на святковий стіл у теперішніх українських реаліях розповіла кулінарна блогерка Дарія Дорошкевич під час ефіру "Сніданку з 1+1".

Дарія Дорошкевич радить українцям не розраховувати на безперебійне електропостачання 31 грудня. Адже свята святами, а кризу в енергетичному секторі країни ніхто не скасовував. 30 грудня цього року припадає на п'ятницю. Отже, багато громадян працюватимуть, що також може ускладнити підготовку застілля. Тому кулінарний експерт рекомендує розпочати підготовку до Нового року за кілька днів до свята.

"Я починатиму підготовку 28 числа. Тому що дуже багато продуктів, які можна приготувати і спокійно зберігати на балконі", - каже блогер.

Традиційним салатом новорічної ночі є Олів'є. Для приготування страви цього року можна заздалегідь зробити заготівлі. Заздалегідь можна відварити овочі та яйця. Для зберігання відварених інгредієнтів підійде будь-яке прохолодне місце. Багато хто замінює в салаті ковбасу на відварене м'ясо. У такому разі Дарія радить приготувати м'ясо за 3-4 дні до свята. Для збереження інгредієнта його слід помістити в холодне місце, не виймаючи з бульйону. Ковбасу і горошок можна додати увечері 31 грудня, а майонез перед самою подачею на стіл. Варто врахувати, що термін придатності для вживання страв, що містять майонез, не перевищує 12 годин. Тому можна частину салату, не заправленого майонезом, залишити на балконі, щоб доїсти його 1 січня.

Не менш традиційною стравою завжди був оселедець "під шубою". Блогерка радить цьогоріч порушити традицію і зовсім відмовитися від цієї страви. Адже як риба, так і майонез, є продуктами, які швидко псуються. В іншому випадку, ваші зусилля та фінанси можуть виявитися "викинутими на вітер".

Дарія також наголосила, що цього року не варто готувати новорічні страви "із запасом".

"Справа в тому, що в нас є така звичка готувати дуже багато, а потім їсти. Далі ми готуємо на Різдво, але цього року не варто так робити. Тому що знову ж таки не працює холодильник навіть 4 години", - наголосила Дарія Дорошкевич. 

Через відключення електроенергії експерт радить приділити трохи часу плануванню. Потрібно розрахувати кількість їжі, яку зможе вжити ваша родина новорічної ночі. Рекомендованими порціями їжі, згідно з проведеними дослідженнями, є 200 грамів для дитини та 500 грамів для дорослої людини. Однак, враховуючи, що під час святкувань більшість людей люблять попоїсти від душі, на новорічний стіл можна приготувати дещо більші порції. Головне підійти до розрахунку розумно і не перестаратися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#свята #Хмельницький #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Аби не допустити повного знеструмлення, енергетики змушені вводити жорсткіші обмеження. Але кожен українець має долучитися до енергетичного фронту.
Оголошення
live comments feed...